Odločitev za kompresijske nogavice je bila prava

Odločitev za kompresijske nogavice je bila prava

Ker sem bila še mlada, resnično nisem vedela, da obstajajo kompresijske nogavice. Prišla pa sem v obdobje, ko so me zelo bolele noge. Res je, da sem zamenjala svojo službo in da sem po novem imela stoječe delo. Ko sem se prijateljici tožila, kako zelo me bolijo noge, mi je ona svetovala kompresijske kogavice. Ker jih nisem poznala, sem se najprej preko spleta pozanimala, kakšne so to nogavice in zakaj so primerne:

  • skrbijo za pretok krvi iz nog proti srcu.

Najprej sem se vprašala, če jaz to potrebujem. Malo sem bila zmedena, saj sem bila še mlada. Videla sem, da se v lekarni prodajajo tiste klasične kompresijske nogavice, katerih pa nisem želela. Potem pa sem na spletu naletela na takšne nogavice, ki pa so videti prav lepe. Takšne pa bi lahko nosila tudi v službo. Tako sem si nogavice naročila kar preko spleta. Joj, kako sem upala, da mi bodo prav in da me ne bodo delale nervozne. 

Ker nisem želela, da bi me preveč stiskale, sem si naročila preventivne kompresijske nogavice, tako sem vedela, da če se teh ne bom navadila, potem se ne bom navadila nobenih. Ko je prišel paket in sem jih dobila, sem jih takoj sprobala. Moram priznati, da so mi bile prav všeč in prav nič me niso motile. Sedaj sem jih morala še samo preizkusiti, kako se odnesejo, če jih bom imela na sebi v službi. 

Seveda sem bila prvi dan malo nervozna, oblekla pa sem se tako, da v primeru, če mi kompresijske nogavice ne bi odgovarjale, da bi jih lahko slekla. Tako sem v službo šla bolj sproščena. In lahko vam povem, da so preventivne kompresijske nogavice super zadeva za utrujene noge. Nisem mogla verjeti, kako zelo pomagajo. Očitno res poskrbijo za pravilno prekrvavitev in noge niso utrujene. Seveda jih ne bom nosila vsak dan, sigurno pa mi je že lepše, ker vem, da obstaja nekaj, kar lahko pomaga mojim utrujenim nogam.