Zaščitne rokavice in delo na vrtu

Pozimi vsi, ki imamo vrtove, radi počivamo, a po drugi strani že delamo plane, kako bomo spomladi urejali svoje vrtove. Sama si vedno naredim načrt in se tega tudi držim. Pri meni je spomladi v vrtni hiški vedno vse pripravljeno:

  • zaščitne rokavice,
  • orodje,
  • semena,
  • gnojila,
  • palice….

Najlepši čas je zame pomlad, ko se vse prebuja in lahko naredimo nove načrte. Moj vrt je zame sprostitev, prijateljice mi vedno rečejo, kako je to mogoče, da je to zame sprostitev in da so moje roke in nohti vedno lepi, čeprav sem skoraj vsak dan na vrtu. Rešitev so zaščitne rokavice. Ne vem zakaj se ženske pritožujejo, da imajo zaradi dela na vrtu grde nohte, če lahko uporabljajo zaščitne rokavice. Pri meni se nikoli ne zgodi, da bi zaščitne rokavice ostale v vrtni hiški, ko grem na vrt. Tega se striktno držim, ker se zavedam, da imam veiko manj dela, če nosim zaščitne rokavice, kot pa da bi si mogla po delu na vrtu, še urejati nohte. Ko končam z delom jih pospravim vedno na isto mesto, tako da jih naslednjič ne iščem. Kajti veliko prijateljic mi pove, da ko gredo delat na vrt svojih zaščitnih rokavic ne najdejo in tako gredo na vrt brez njih. Raje si kupite več rokavic, kot pa da se vam zgodi, da greste na vrt brez njih. 

Zaščitne rokavice in delo na vrtu

Moj vrt poleti zasije v vsej svoji lepoti, vedno imam veliko pridelkov in tako lahko rečem, da poleti skoraj ne hodim v trgovino, ker so vsi pridelki doma. No, po zaščitne rokavice grem, tega ne pozabim. 

Včasih sem nosila debelejše zaščitne rokavice, danes pa obstaja že čisto tanke, ki vam omogočajo lažje delo na vrtu, tako vas ne motijo pri samem delu z sadikami in pletjem plevela. Kajti nekateri jih ravno zato ne nosijo, ker z njimi ne morejo delati. Zato pa so danes v trgovinah na razpolago zelo tanke in udobne zaščitne rokavice, ki vas pri delu ne bodo ovirale. …