Zaščitne rokavice in delo na vrtu

Pozimi vsi, ki imamo vrtove, radi počivamo, a po drugi strani že delamo plane, kako bomo spomladi urejali svoje vrtove. Sama si vedno naredim načrt in se tega tudi držim. Pri meni je spomladi v vrtni hiški vedno vse pripravljeno:

  • zaščitne rokavice,
  • orodje,
  • semena,
  • gnojila,
  • palice….

Najlepši čas je zame pomlad, ko se vse prebuja in lahko naredimo nove načrte. Moj vrt je zame sprostitev, prijateljice mi vedno rečejo, kako je to mogoče, da je to zame sprostitev in da so moje roke in nohti vedno lepi, čeprav sem skoraj vsak dan na vrtu. Rešitev so zaščitne rokavice. Ne vem zakaj se ženske pritožujejo, da imajo zaradi dela na vrtu grde nohte, če lahko uporabljajo zaščitne rokavice. Pri meni se nikoli ne zgodi, da bi zaščitne rokavice ostale v vrtni hiški, ko grem na vrt. Tega se striktno držim, ker se zavedam, da imam veiko manj dela, če nosim zaščitne rokavice, kot pa da bi si mogla po delu na vrtu, še urejati nohte. Ko končam z delom jih pospravim vedno na isto mesto, tako da jih naslednjič ne iščem. Kajti veliko prijateljic mi pove, da ko gredo delat na vrt svojih zaščitnih rokavic ne najdejo in tako gredo na vrt brez njih. Raje si kupite več rokavic, kot pa da se vam zgodi, da greste na vrt brez njih. 

Zaščitne rokavice in delo na vrtu

Moj vrt poleti zasije v vsej svoji lepoti, vedno imam veliko pridelkov in tako lahko rečem, da poleti skoraj ne hodim v trgovino, ker so vsi pridelki doma. No, po zaščitne rokavice grem, tega ne pozabim. 

Včasih sem nosila debelejše zaščitne rokavice, danes pa obstaja že čisto tanke, ki vam omogočajo lažje delo na vrtu, tako vas ne motijo pri samem delu z sadikami in pletjem plevela. Kajti nekateri jih ravno zato ne nosijo, ker z njimi ne morejo delati. Zato pa so danes v trgovinah na razpolago zelo tanke in udobne zaščitne rokavice, ki vas pri delu ne bodo ovirale. …

Revmatoidni artritis prizadene predvsem starejše ljudi

Z babico sem zelo rada športala, ko sem bila mlajša. Kaj sem začela odraščati, so me seveda začele zanimati druge stvari, a vseeno sem želela nekako ohraniti nekaj s svojo babico. Na žalost, nisem več morala hoditi z njo v fitnes ali pa na tek. Zato sem se odločila, da bom z njo ohranila vsaj kolesarjenje. Babica je bila seveda zelo vesela že samo zato, ker sem si vzela čas zanjo. Kolesarjenje je bilo res nekaj, kar naju je precej zbližalo in res sva obe 2 uživale.

Revmatoidni artritis prizadene predvsem starejše ljudi

Čez nekaj časa pa je seveda tudi nastal problem, katerega nisem pričakovala. Moja babica je dobila revmatoidni artritis. Revmatoidni artritis je nekaj, za kar sama še nikoli nisem slišala, a vedela sem, da je zelo boleče, glede na to, da je babica nehala kolesariti. Najprej sem se pozanimala po spletu, kaj je revmatoidni artritis je in kako lahko to preprečimo ali pa vsaj ublažimo? Dobila sem zelo lepe odgovore in s temi odgovori sem tudi šla do svoje babice. Babica mi je povedala kje imata revmatoidni artritis in kateri predeli jo najbolj boli. Tako sem ji točno dala navodila, kaj vse mora početi in da bo morala spremeniti tudi malce svojo prehrano. Razložila se mi je, da je potrebno tudi skrbeti za telo znotraj in ne samo zunaj.

Res me je dobro poslušala in si veliko stvari zapomnila, saj ko sem prišla naslednjič do nje, je že normalno hodila po stanovanju in me je vprašala, če bi šle malce kolesariti. Načeloma še ni pripravljena popolnoma iti na dolge razdalje s kolesom, ampak je vsaj prišla do tega koraka, da se usede na kolo ter zapelje malce naokoli. Zelo sem vesela, da sem ji lahko na nek način pomagala ter da revmatoidni artritis ni nekaj, kar jo bo trenutno zaznamovalo.…