Za letni vrt je pergola odlična izbira

Doma imamo hišo, ki nima balkona. Vedno sem pogrešala balkon, zato sem si zaželela, da bi izdelali letni vrt. Imela sem narejeno že celotno idejo, kako naj bi letni vrt izgled. En del letnega vrta bi pokrivala pergola bele barve.

Ta letni vrt bi bil ločen od stanovanjskega dela hiše. Na zunanji strani bi nasadila rože, ki bi imele bele cvetove. Ob straneh letnega vrta pa bi posadili nizko drevje. Če mi bodo sredstva še ostala, pa bi zgradila manjšo fontano. Vedno mi je bilo vščeč, če slišim žuborenje vode. Celoten del vrta bi pokrivala pergola, ki bi imela možnost odpiranja in zapiranja lamel. V kolikor bi bilo sončno in vroče v poletnih mesecih, bi bile lamele priprte. Tako bi nekaj sončne svetlobe vseeno prihajajo v prostor. Pod pokritim delom, bi kupila lepo vrtno pohištvo, odporno na vlago in dež v beli barvi. Želela sem, da bi ta del izgledal pravljično. Rada imam tudi rdeče vrtnice, kjer bosta dva večja grma na vsaki strani. Želim si tudi, da bi bila perloga takšna, da voda ne bi prepuščala v primeru dežja. Kajti na mizi so lahko razne stvari, na stolih pregrinjala, tako da jih dež ne bi zmočil. Seveda, bomo samo morali pazit, da bomo imeli v času slabega vremena lamele popolnoma zaprte. Ko sem predstavila projekt možu, je bil navdušen. On si je sicer želel namizni nogomet, kar pa meni ni ustrezalo za del, ki ga bo pergola pokrivala. Vendar sva našla kompromis in naredila še pregradno steno v obliki zelenja. Konstrukcija, ki jo je imela pergola je bila kovinska. Bila je trpežna na različne vremenske vplive.

Ko sva se vse dogovorila, se je postopek postavitve začel. To je bila res hitra in enostavna postavitev in takoj sem že lahko začela z urejanjem. Moj letni vrt je meni eden najlepših, tudi pergola v beli barvi doprinese svoj del.

Za letni vrt je pergola odlična izbira