Popravilo strešne kritine je bilo kar zahtevno

Zaradi hudih vremenskih razmer, ki so nas doletele zadnji mesec, se je pri nas doma, na hlevu, vdrla streha, saj je pihal močan veter in pa padala je toča. To pa je bil kar velik problem, saj tako nismo imeli strešne kritine, ki bi zadrževala vodo iz hleva, kjer pa so bile živali. Na srečo pa so zelo hitro prispeli gasilci, ki pa so začasno zakrpali streho, tako da so bile lahko vse živali pod streho.

Nato, ko pa se je vreme malo umirilo, pa smo morali nekaj narediti, saj ta začasna plast na strehi ni morala ostati dolgo. Tako pa smo se lotili dela, ter se odločili, da bomo šli v nakup za strešne kritine, tako da bomo lahko popravili to luknjo, ki jo ima hlev na strehi.

Popravilo strešne kritine je bilo kar zahtevno

Ker pa smo strešno kritino na hlevu postavili sami, smo vedeli, kako se to dela, tako da to ni predstavljalo težave. Najprej pa nas je čakalo delo, da utrdimo in popravimo ogrodje strehe, predno se lotimo strešne kritine. To pa smo opravili z nekaj deskami, katere so služile nato kot ogrodje strehe.

Ko pa je bilo ogrodje pripravljeno, smo začeli postavljati posamezne strešnike za strešno kritino. Ker pa je bilo potrebno le zapolniti tisto luknjo v strehi, je bilo kar težko najti primerne strešnike, ki bodo pasali zraven. Na srečo pa smo imeli te strešnike še doma, tako da nam je to prihranilo kar nekaj časa. Bilo pa je nekoliko zahtevno spraviti vse strešnike na pravilna mesta, saj se strešne kritine, ki so narejene iz strešnikov, načeloma postavljajo v vrstah, tako da moramo začeti spodaj in nadaljevati gor, vendar smo se malo namatrali in je uspelo.

Tako pa smo sedaj popravili našo streho na hlevu in upamo, da se nam to ne bo spet ponovilo, saj je povzročilo to kar nekaj škode.