Zaščitna oblačila pri košnji trave

Kdo bi si mislil, da bo moj mož kadarkoli potreboval zaščitna oblačila. Toda natanko ta dan je prišel, ko si  je kupil kosilnico za travo – nitkarico. Torej dan se je začel super. Ko je prišel iz trgovine je ves ponosen razlagal kako, kako bo zdaj košnja trave preprosto opravilo in kako hitro bo to opravilo opravil. Toda zadeve niso potekale tako gladko.

Res je kosilnico hitro sestavil vanjo nalil vse potrebne tekočine, navil nitko in se odpravil kosit toda vse to za natanko pet minut. Dokler nisem zaslišala prvega krika au au au. In kosilnica se je ugasnila, mož pa je prišel v hišo cel krvav po nogah. Seveda ni bilo tako hudo kot je opisoval, toda resnica je bila pač taka, da je pri začetku svojega dela začel kositi travo ob pločniku, kjer se nahaja kar nekaj kamenja in seveda ko je kosilnica začela kositi je to kamenje začelo izstreljevati v njegove noge. In seveda ponosen kot je se je moj mož odpravil v vročem poletnem dnevu kositi travo v kratkih hlačah. Seveda kamenčki niso bili veliki, so pa bili dovolj veliki, da so na njegovi koži povzročili cel kup praskic in odrgnin. Takoj, ko smo zadevo sanirali pa se je mož usedel za računalnik in že začel iskati, kje se kupijo zaščitna oblačila za primer košnje trave.

Seveda je hitro našel trgovino, ki prodaja zaščitna oblačila in ko je prišel domov je prišel popolnoma opremljen, saj si je poleg zaščitnih oblačil kupil še zaščitna obuvalo, zaščitna očala in glušnike. In zdaj košnja trave, ni več tako preprosto opravilo. Najprej potrebuje kar nekaj minut, da se obleče v zaščitna oblačila in vso varnostno opremo, potem pa potrebuje še nekaj minut, da usposobi kosilnico in se odpravi na delo. Ampak kljub tej dodatni potrati časa za pripravo, je ugotovil, da je zdaj pri košnji trave zahvaljujoč zaščitnim oblačilom bistveno hitrejši, kot prej.